Bijzonder Overnachten in Utrecht, De 12 Leukste Plekken
Ana Laura Schoorl
25 juni 2018 
6 min. leestijd

Bijzonder Overnachten in Utrecht, De 12 Leukste Plekken

In het midden van Nederland vind je de provincie Utrecht, lekker centraal en makkelijk te bereiken vanuit elke stad. De laatste paar jaren heeft het veel toeristen aangetrokken en de stad Utrecht lijkt stiekem wel een rustigere en kleinere versie van Amsterdam te worden. Voor velen behoort Utrecht zelfs tot de mooiste grachtenstad van Europa! Rondom het centrum maar ook de regio Utrecht hoort daarom dus ook een rijk aanbod aan accommodatie. Om het nog wat interessanter te maken voor jullie, hebben wij 12 plekken uitgekozen in de regio Utrecht die toch nét iets anders en meer bijzonder zijn dan een doorsnee hotelkamer. Deze accommodaties variëren van stad tot natuur, van kasteel tot auto en zijn over het algemeen erg interessant voor een leuk uitje! 

1. Hotel Oudegracht 

Oudegracht aan de Werf 409C - Utrecht Wat ooit een middeleeuwse werfkelder was, wordt nu gebruikt als accommodatie voor vele mensen. Hotel Oudegracht is een kleinschalig en luxehotel op een van de mooiste plekjes in de historische binnenstad van Utrecht. Het is de perfecte plek om je trip door Utrecht te starten, met dank aan de centrale locatie in de binnenstad. Vanuit je eigen kamer kijk je uit op het water van de Oudegracht, ook kun je lekker plaatsnemen op het royale werfterras. Vanaf deze unieke locatie wandel of fiets je binnen enkele minuten naar de mooiste historische bezienswaardigheden van Utrecht. Denk hierbij aan gezellige barretjes, restaurants, theaters en bioscopen. Bovendien zijn de hotelkamers (30m2) in 2017 compleet gerenoveerd. Je zult zien dat de kamers omgetoverd zijn tot moderne en elegante kamers voorzien van alle luxe en comfort die je nodig hebt om je verblijf in Utrecht tot een echt feestje te maken!

2. Kasteel Kerkebosch 

Arnhemse Bovenweg 31 - Zeist Kasteel Kerkebosch zelf is al 120 jaar oud en omringd door prachtige natuur en bossen in de Utrechtse Heuvelrug. De perfecte plek om even tot rust te komen. Er zijn er in totaal 30 hotelkamers. De bijzondere locatie zorgt voor een stukje exclusiviteit. Ook zijn er een fijn culinair restaurant en een bar en lounge waar je terecht kan voor een heerlijke maaltijd. Bovendien is er een prachtige tuin met een ruim terras, dat door De Telegraaf is gekozen tot het mooiste terras van de provincie Utrecht! Op 30 juni opent het kasteel een nieuwe Oranjerie met 2 bijzondere restaurant concepten, dit beeldmateriaal zal midden juli 2018 beschikbaar worden. Het kasteel heeft een erg centrale ligging en is daarom een makkelijk punt om verschillende activiteiten en trips te starten. Het motto van Kasteel Kerkebosch luidt: "Het gaat er niet om hoe lang, maar hoe goed je hebt geleefd." En dit motto zal je persoonlijk ervaren tijdens een overnachting hier.

3. Boerderij de Zalm 

Pothuizerweg 19 - Schalkwijk Boerderij de Zalm is dé plek om te genieten, ontmoeten en te ontspannen! Deze boerderij ligt tussen de weilanden van het Kromme Rijngebied en biedt een heerlijke plek aan waar jij lekker kunt overnachten en tot rust kan komen. Met mooi weer kun je lekker ontspannen aan de waterkant bij de Lek. Ben je liever wat actiever? Dan zijn er lange wandel en fietspaden die je langs de vele boerderijen brengen. Rondom de boerderij kun je talloze appel, kersen en perenboomgaarden vinden waar je heerlijk langs kunt fietsen en fruit kunt kopen. Verder hebben de kamers een fijn terras en zijn alle kamers voorzien van een eigen opgang en privacy. Rondom Boerderij de Zalm zijn er ook verschillende dorpjes en steden zoals Culemborg en Wijk bij Duurstede die zeker de moeite waard zijn om te bezoeken. Astrid en Wouter, de eigenaren van deze leuke boerderij staan altijd voor je klaar om al je vragen te beantwoorden en aan je wensen te voldoen!

4. Kampeervlot

Marnemoede - Utrecht In Marnemoede liggen er een aantal kampeervlotten klaar om jou te laten overnachten op de Hollandse Ijssel. Deze plek is genomineerd voor een landelijke architectuurprijs met dank aan de bijzondere opzet en bouw van de plek. Deze plek is een combinatie van water, weidelandschap en een griendeiland. Alle elementen zorgen samen voor een uniek uitje midden in de natuur. Er zijn talloze fietspaden en wandelroutes in de omgeving maar je kunt ook bij een paar restaurants terecht om de honger te stillen na alle activiteiten.

5. Natuurhuisje in Bosch en Duin

Natuurhuisje 30912 - Bosch en Duin Dit natuurhuisje, geplaatst op een erf, was ooit een simpele garage maar is nu omgetoverd tot een prachtig modern huisje. De eerdere garagedeuren hebben nu plaats gemaakt voor grote ramen die genoeg licht de kamer in laten schijnen en tot slot een erg kalm uitzicht geven op het bos. Het huisje bestaat uit twee verdiepingen en heeft alles wat je nodig hebt, inclusief WiFi en Tv via iPad. En of je nou samen met je lief gaat of je gezin, er is genoeg plek door de slimme indeling van het huisje. Verder kun je nog een dutje doen in de hangmat of op het beschutte terras. Wat ook leuk is, is dat ze voor elke geboekte nacht een boom planten!

6. Camping Tussen Hemel en Aarde

Kanonsdijk 7 - Groenekan Aan de rand van Utrecht in het Noorderpark vind je camping Tussen Hemel en Aarde. Deze camping biedt verschillende accommodaties aan en je kunt overnachten in bijvoorbeeld pipowagens of caravans. Hou je toch van wat meer ruimte? Dan kun je terecht in hun Hemel of Droom huisje. Behalve slapen kun je er ook veel andere activiteiten doen zoals zwemmen, wandelen, fietsen en varen. En dan allemaal in de prachtige bosrijke omgeving. Voor de kinderen zijn er ook een aantal tenten opgezet maar ook een trampoline, surfplanken, evenwichtsbalken en een touw over water waar zij rond kunnen spelen.

7. De Volkswagen bus

Pascalbaan 2 - Nieuwegein Een Volkswagen busje klinkt misschien gek als accommodatie maar alles is mogelijk! Heb je altijd weleens in zo’n hip pastelgekleurd busje willen rondtoeren? Dan is dit je kans! Je kunt namelijk dit busje huren om een dag lekker door Nederland te rijden met al je vrienden of je partner, en ’s avonds overnacht je dan in het busje. Een overnachting op wielen dus. Verder kun je bijvoorbeeld ook een polaroidcamera erbij huren om al je ervaringen vast te zetten en te delen met je familie en vrienden.

8. Landgoed Ginkelduin

Scherpenzeelseweg 53 - Leersum Landgoed Ginkelduin biedt jou de kans om te overnachten in het nationale park; Utrechtse Heuvelrug. Er zijn een aantal bungalows verspreid over het park en verstopt tussen de bossen. En aangezien ze dichtbij het ‘stilste plekje van Nederland’ staan, zorgt het natuurlijk voor een constante kalme sfeer. Verder is er ook een landhuis waar veel activiteiten worden georganiseerd voor klein en groot. Voor de mensen die houden van kamperen biedt Ginkelduin geheel ingerichte safaritenten en familietenten aan.

9. Hotel Oud London

Woudenbergseweg 52 - Zeist Hotel Oud London is geplaatst op de Utrechtse Heuvel omgeven door prachtige natuur. Dit zorgt dus voor talloze kansen om lekker rond te fietsen of te wandelen. Door de centrale ligging kun je ook makkelijk een korte trip maken naar nabijgelegen steden: Amersfoort en Utrecht. Dit hotel is eigenlijk een herberg uit 1804 maar is over een periode van 70 jaar helemaal omgetoverd tot het prachtige 4 sterrenrestaurant hotel dat het vandaag is. Naast heerlijk eten kun je ook gebruik maken van de wellness faciliteiten of bar en terras.

10. Bed & Breakfast ’t Koetshuys

Lopikerweg Oost 164 - Lopikerkapel T Koetshys is een knusse Bed & Breakfast voor maximaal 6 gasten. Elke ochtend staat er een vers ontbijt voor je klaar met eieren van de eigen kippen en avondeten kan natuurlijk ook worden geregeld. Zoals de naam al zegt is deze Bed & Breakfast geplaatst in een oud koetshuis en geeft daardoor ook die authentieke sfeer mee. Deze plek is ook nog omgeven door een groen bos en een meer dichtbij, heerlijk om even uit te rusten of om met de familie op stap te gaan.

11. De Boerenstee

De steeg 6-7 - Woudenberg De Boerenstee geeft jou de ervaring om een keer te overnachten in een Liniehut. Deze Liniehut is een soort bunker gebouwd in een aarden wal die net het gevoel geeft alsof je buiten aan het kamperen bent, alleen zit je nu lekker warm en droog binnen. De bunkers zijn comfortabel ingericht en robuust hout is gebruikt om een gevoel van natuur te creëren. De Liniehut heeft twee terrassen die beide genoeg privacy creëren en met slecht weer kun je de vloerverwarming en de houtkachel aanzetten, een soort van glamping dus!

12. Het Houten Huisje

Gregor Mendelweg 7 - Harmelen Het Houten Huisje is precies zoals het klinkt, geplaatst in een mooie weide op een rustig erfgoed. Je kunt dit huisje lekker voor jezelf reserveren of het kan worden verdeeld in twee appartementen door de glas-in-lood schuifdeuren te sluiten. Het huis is lekker knus ingericht en zorgt voor een kalme sfeer waar je heerlijk tot rust kan komen. Ontbijt kun je zelf maken of je kunt je laten verwennen met een heerlijk Hollands ontbijt. Rondom zijn er talloze fiets en wandelroutes door het ‘Groene Hart’ van Nederland.

Over de schrijver
Ana Laura Schoorl
Bas Handels
Door

Bas Handels

op 29 Jun 2019

Hallo, mag ik vragen waar die mooie spiraalvormige trap is bovenaan deze pagina? Ik ben hobbyfotograaf en heb een voorkeur voor mooie trappenhuizen.

Reactie plaatsen