Familie-uitje In Brabant Organiseren? Begin Hier!

Share on facebook
Facebook
Share on google
Google+
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

Familie-uitje bossen

Elk jaar is het weer een groot feest: familiedag! Veel families in Nederland organiseren, meestal één keer per jaar, een dagje uit met de hele familie. Een familie-uitje is een leuke manier op bij te kletsen met familieleden die je misschien al een tijdje niet hebt gezien, en een mooie kans voor de kinderen om lekker met elkaar te spelen.

Maar het kan soms lastig zijn zo’n uitje te organiseren. Het is immers belangrijk dat iedereen het naar zijn zin heeft, en smaken verschillen nog al eens. Ook moet het familie-uitje natuurlijk geschikt zijn voor jong en oud.

Wil je een familie-uitje organiseren, maar heb je even geen inspiratie?

Wij hebben 32 super leuke familie-uitjes in Brabant voor je gevonden, zodat je niet verder hoeft te zoeken! Veel plezier!

 

 

Regio Tilburg

1. Een speurtocht met de auto door heel Brabant

Dit is een super origineel uitje: voor een klein bedrag koop je een speurtocht die je langs allerlei mooie locaties in Brabant leidt. Je kunt kiezen uit verschillende routes, die allemaal even mooi zijn. Goed opletten, want onderweg moet je ook vragen beantwoorden!

Reserveer nu

2. Met zijn allen naar Dierenpark de Oliemeulen in Tilburg

Schildpad Oliemeulen Tilburg

Het ‘vreemdste dierenpark van Nederland’ bevindt zich gewoon in Tilburg! Hier vind je de meest uiteenlopende diersoorten bij elkaar, van zeearenden tot krokodillen. Een leuke locatie voor een familie-uitje dus! Wie durft, kan een echte vogelspin vasthouden of een wurgslang om zijn nek hangen.

Reserveer nu

3. Klompgolf spelen in Goirle

Midgetgolf kent iedereen, maar heb je al wel eens geklompgolft? Bij deze variant van midgetgolf ga je met je klompgolfstick het weiland in, en probeer je tussen de koeien (en koeienvlaaien!) de bal in de emmer te slaan. Een leuk uitje voor de hele familie!

Reserveer nu

 

Plan nog meer uitjes:

4. Een bezoek aan Nationaal Park de Loonse en Drunense Duinen

Dit prachtige stukje ongerepte natuur ligt op steenworp afstand van Tilburg, en de mogelijkheden zijn er eindeloos. Er worden regelmatig excursies georganiseerd voor groepen, maar op dagen dat het mooi weer is, is het ook heerlijk om met een kleedje en een goed gevulde picknickmand lekker in het zand te gaan zitten. De kids kunnen naar hartelust rondrennen, en de volwassenen kletsen lekker bij!

Reserveer nu

5. Een actief uitje in het Klim- en Avonturenbos in Goirle

Zoals de naam al zegt kun je hier naar hartelust klimmen en klauteren. Er zijn verschillende klimparcoursen, met onder andere een vrije val voor de echte durfals. Ook kun je er mountainbiken, boogschieten en leren hoe je vuur maakt.

Reserveer nu

6. Verdwalen in een doolhof van mais in Dongen

Van begin juli tot eind oktober zijn de maisplanten op hun hoogst, en kun je het maisdoolhof bij ’t Fazantje in Dongen bezoeken. Je kunt er lekker ronddwalen en een speurtocht doen. Op afspraak is dit doolhof ook ’s nachts te bezoeken, om het nog spannender te maken!

Reserveer nu

7. Je eigen groenten oogsten in Pluktuin Sprankenhof in Udenhout

In Udenhout ligt Pluktuin de Sprankhof, waar je in de zomer naartoe kunt gaan om bloemen, fruit en groenten te plukken en te oogsten. Er zijn imkers in de tuin die je vertellen over hun bijen, en als je wilt kun je in de keuken meteen aan de slag met je oogst!

Reserveer nu

8. Je krachten testen in Klimcentrum Neoliet in Tilburg

Zo’n grote klimmuur heb je nog nooit gezien! Dit klimcentrum is leuk voor jong en oud, en voor je familie-uitje hebben ze hier verschillende mooie arrangementen waarmee je zo een dag zoet bent. Eens kijken wie het verst komt!

Reserveer nu

9. Met een koe knuffelen in Riel

Bij Den Overkant in Riel kun je verschillende groepsactiviteiten ondernemen tijdens een familie-uitje. Onze favoriet is koe knuffelen. Leer meer over de koe en zijn leefomgeving en knuffel met deze grote, lieve beesten!

Reserveer nu

Regio Breda

10. Vogels kijken in het Vogelrevalidatiecentrum Zundert

In het Vogelrevalidatiecentrum Zundert worden vogels opgevangen en geholpen weer de oude te worden. Tijdens een bezoekje aan dit centrum leer je meer over de vogels en de opvang. Ook zijn er verschillende workshops te volgen: zo kun je een nestkast maken of vogels schilderen. Leuk en leerzaam!

Reserveer nu

11. Terug in de tijd bij de IJzertijdboerderij in Dongen

In Dongen ligt een boerderij die helemaal is ingericht zoals de boerderijen in de IJzertijd eruit zagen. Ga terug naar het jaartal 800 voor Christus en ervaar hoe het leven er toen uit zag. Van april tot en met oktober kun je hier een rondleiding krijgen en allerlei activiteiten ondernemen.

Reserveer nu

12. Een dagje varen in de Biesbosch

De Biesbosch is misschien wel het mooiste natuurgebied van Nederland, en de mooiste manier om dit natuurgebied te ervaren is met de boot! Zilvermeeuw in Drimmelen organiseert de mooiste vaartochten. Je kunt uit verschillende tochten kiezen, maar dat het genieten wordt is zeker.

Reserveer nu

13. Glowgolf spelen in Rucphen

 

Glowgolf

Glowgolf03

Naast het klompgolf is ook glowgolf een leuke variant op het bekende midgetgolf spel. Glowgolf speel je op een overdekte baan, die helemaal is verlicht met UV-licht, waardoor de hele baan licht geeft! De hal is van top tot teen aangekleed, dus overal waar je kijkt is iets te zien.

Reserveer nu

14. Binnen op survival in Lage Zwaluwe

Als je denkt dat survivalen alleen kan als het buiten mooi weer is, heb je het mis! In Lage Zwaluwe is een grote indoor survivalhal gebouwd, waar je met je familie binnen een echte survivaltocht kunt maken. Ook leuk te combineren met één van de andere activiteiten.

Reserveer nu

15. Onsnappen uit Escaperoom 076 in Breda

Als je een familie-uitje wilt organiseren met wat oudere kinderen, dan is een escape room een super leuk idee. Neem bijvoorbeeld Escape Room 076 in Breda. Binnen één uur moet je uit de kamer zien te ontsnappen door middel van het oplossen van allerlei raadsels en puzzels.

Reserveer nu

16. Boerenactiviteiten in Etten-Leur

In Etten-Leur ligt De Menmoerhoeve, een boerderij met allerlei mogelijkheden voor groeps- of familie-uitjes. Met dingen als boerengolf, boerenbowling en klompen schilderen vliegt de dag hier snel voorbij. Je kunt hier zelfs terecht voor het eten!

Reserveer nu

Regio Den Bosch

17. Kamelen verzorgen bij Kamelenmelkerij Smits in Berlicum

Kamelenmelkerij Smits is de enige kamelenmelkerij in Europa! Tijdens je familie-uitje kun je hier op kamelensafari! Tijdens de safari geef je de kamelen te eten en kun je er zelfs op rijden. Ook mag je kamelenmelk proeven en krijg je een pannenkoek die met deze melk is bereid.

Reserveer nu

18. Dieren kijken bij Fazanterie de Rooie Hoeve in Heeswijk

Voor een echt origineel uitje kun je in Heeswijk terecht, bij Fazanterie de Rooie Hoeve. Naast de verschillende soorten prachtige fazanten zijn er een vlindertuin met mooie beelden, een Japanse tuin en twee amfibieënpoelen waar je in mag pootjebaden tussen de kikkers. Voor de kinderen is er ook een speeltuin.

Reserveer nu

19. Vestinggolf in Heusden

Kun je merken dat we bij Planjeuitje.nl van golf houden? Dit is een wel heel bijzondere variant: vestinggolf! Dit golfspel vindt niet plaats op één baan, maar door de hele vesting heen. Het spelelement wordt zo gecombineerd met een rondleiding, want je komt langs alle mooie bezienswaardigheden. Super leuk!

Reserveer nu

20. Een bezoek aan Dierenpark Zie-ZOO in Volkel

In Dierenpark Zie-ZOO kun je allerlei dieren van dichtbij bekijken. Tijdens je familie-uitje kun je een uitgebreide rondleiding krijgen door heel het park, waarbij bij elk dier een uitleg wordt gegeven. In de wintermaanden is er drie keer per week een kriebelkwartier, met speciale aandacht voor kleine kruipbeestjes.

Reserveer nu

21. Samen schilderen in Den Bosch

Tijdens deze schilderworkshop, die ‘Samen aan de Kwast’ heet, krijgt ieder familielid een puzzelstuk. Deze kun je beschilderen zoals je zelf wilt, en daarna vormen alle puzzelstukken samen één geheel. Wat willen jullie met zijn allen uitbeelden?

Reserveer nu

22. Echte kaarsen maken in Heusden

Voor een creatief familie-uitje moet je bij In dn Kaarsenstal in de vestingstad Heusden zijn. Hier kun je met groepen tot 12 personen een workshop kaarsen maken volgen! Tijdens deze workshop maak je twee kaarsen, die je natuurlijk mee naar huis mag nemen. Zo hou je dus ook nog een leuk aandenken over aan jullie familiedag!

Reserveer nu

23. Lekkere Bossche bollen maken in Den Bosch

Vinden jullie Bossche bollen ook zo lekker? Tijdens deze workshop bij Bakkerij Royal in den Bosch ga je ze zelf maken! Natuurlijk mogen jullie ze naderhand zelf opeten onder het genot van een lekker kopje koffie.

Reserveer nu

24. Heerlijk varen op de Maas

Rondvaart Wiljo verzorgt prachtige rondvaarten over de maas, met Heusden als uitgangspunt. Er zijn verschillende rondvaarten met verschillende tijdsduren. Als je er echt een dagje van wilt maken raden we de dagtocht naar Slot Loevestein aan!

Reserveer nu

25. Een mooie rondvaart op de Binnendieze

Den Bosch rondvaart Binnendieze

Onder het stadscentrum van Den Bosch ligt de Binnendieze verstopt. Dit rivierenstelsel is een beschermd stadsgebied, en je kunt met een groep genieten van een toffe rondvaart over deze stroming. Zo zie je Den Bosch eens van een andere kant!

Reserveer nu

Regio Eindhoven

26. Struisvogels kijken bij Struisvogelboerderij Heierhof in Riethoven

Zo dicht bij een struisvogel ben je nog nooit geweest! Ga op struisvogelexcursie en kom meer te weten over deze fascinerende dieren. Je kunt zelfs in struisvogelpak een hindernisparcours afleggen, en als je durft mag je met een echte struisvogel knuffelen!

Reserveer nu

27. Op avontuur in Klimrijk Brabant in Veldhoven

Klimrijk Brabant is de perfecte plek voor een outdoor familie-uitje. Hier hebben ze wel 5 verschillende klimroutes, ieder met een andere moeilijkheidsgraad en tot hoogtes van wel 10 meter! Onderweg komen jullie allerlei hindernissen tegen. Wie zal het lukken?

Reserveer nu

28. Buiten lasergamen in Valkenswaard

Bij het Oude Wandelpad in Valkenswaard kun je met je familie een spannende middag beleven. In dit bos kunnen jullie namelijk buiten lasergamen! Met je laserpistool probeer je de tegenstander te raken en hem uit te schakelen. Of je nu met twee teams speelt of in duo’s, een spannende middag heb je sowieso!

Reserveer nu

29. Creatief bezig zijn in de Ontdekfabriek in Eindhoven

Voor een leuk familie-uitje met de wat jongere kids is De Ontdekfabriek in Eindhoven een leuke locatie. Van oude apparaten nieuwe dingen maken, een Afrikaans muziekinstrument in elkaar timmeren of je eigen tekenfilm tekenen: de mogelijkheden voor een leuke dag zijn hier eindeloos.

30. Een uitje op maat bij Genneper Parken, Eindhoven

In het zuiden van Eindhoven ligt Genneper Parken, een groot recreatiegebied waar je van alles kunt doen met je familie. Met onder andere een indoor sportcentrum, een Cartoonmuseum en ijsbaan kun je hier zelf je uitje samenstellen door verschillende activiteiten te combineren. Voor ieder wat wils dus!

Reserveer nu

31. Een super leuke dag bij Toon Vertier, Best

Bij Toon Vertier in Best zijn ze gespecialiseerd in het verzorgen van familiedagen en -uitjes. Er zijn verschillende opties waar je uit kunt kiezen. Zelf vinden wij de Super Dag erg leuk: een middag waarop je met je familie tegen elkaar strijdt in de Super Spelen, met daarna onze favoriete activiteit adventure golf!

Reserveer nu

32. Ontdek Park Historia in Best

In de bossen bij Best ligt Park Historia. Dit park is geopend van eind maart tot begin november, en zit vol met allerlei unieke activiteiten die je met je familie samen kunt doen! Wat dacht je bijvoorbeeld van hakbijl gooien, boogschieten of simulatievliegen? Een sportieve dag dus, die voorbij zal vliegen!

Reserveer nu

Met deze 32 tips voor een leuk familie-uitje in Brabant moet het jullie wel lukken om een mooie dag te organiseren.

Laat je ons even weten hoe het was?

En als je zelf nog leuke tips hebt voor een familie-uitje, vertel het ons dan hieronder!

More to explorer

5x Bijzonder Overnachten In Nederland

Een lang weekend weg, wie houdt er nou niet van? En om even helemaal weg te komen van de dagelijkse beslommeringen hoef je helemaal niet per se naar het buitenland. In ons eigen kleine kikkerlandje

Lekker Lunchen In Zeeland Dit Zijn 15 Top Tenten

Zeeland, een prachtige provincie met mooie steden om te bezoeken. Veel geschiedenis, gezellige terrassen en natuurlijk genieten aan de waterkant. Naast een fijne shoptrip is een tussenstop met heerlijk eten natuurlijk altijd zeer welkom. Proef

Dit Zijn De Gaafste Escape Rooms In Nederland

In dit blog vind je de allerleukste escape rooms in Nederland. Escape rooms zijn nog steeds helemaal hot! De beroemde spellen zijn bedoeld voor mensen die houden van een avontuur, een uitdaging, leuke raadsels en

7 Comments

 1. Pieter van Halsteren 15 september 2016 at 09:44 - Reply

  Ik heb al een heel leuk idee langs zien komen, namelijk de escaperoom076 in Breda. Doet me denken aan de populaire prisonescape waar je als uitje uit een gevangenis moet zien te ontsnappen. Dit komt dan aardig in de buurt. Op naar een leuke familiedag!

 2. Bart 4 oktober 2016 at 12:08 - Reply

  Door deze blog was ik laatst buiten gaan lasergamen in Valkenswaard met de hele familie. Het was echt super gaaf! Ik wist niet dat het mogelijk was om ergens buiten te lasergamen totdat ik deze blog las, super bedankt dus! Het was heel tof

  • Jel Bedaux 5 oktober 2016 at 12:03 - Reply

   Hey Bart, ik lees dat we jou een leuk dagje hebben bezorgd. Tof! We hebben nog vele meer leuke artikelen. Wellicht zit daar nog wat tussen?

 3. Flora 21 februari 2017 at 15:01 - Reply

  Wow bedankt zeg! Ik ga deze week nog glowgolf spelen! Ik hoop dat het leuk wordt :), maar daar ben ik niet bang voor.

 4. Merel de Rooi 27 februari 2017 at 09:32 - Reply

  Absoluut een top lijst dit! Dank voor het delen. In de zomervakantie kampeer ik in Dongen en ga ik zeker even langs het maisdoolhof!

 5. Rob Amsterdam 5 juni 2017 at 12:35 - Reply

  Bedankt voor deze handige tips, wordt zeer gewaardeerd! 🙂

 6. Noor 7 februari 2019 at 17:06 - Reply

  Bedankt voor deze tips!

Leave A Comment

zestien − vijftien =

Send this to friend