Niks verbindt mensen meer dan eten. Geen wonder dat meer en meer bedrijven en scholen ervoor kiezen om een kookworkshop te doen als teamuitje. Het samen creëren van een gerecht kan alle kanten op. Van bruidstaarten maken tot sushi rollen of misschien zelfs je eigen pasta draaien? De opties zijn eindeloos en elk kookatelier kan zijn eigen draai eraan geven. Je zult tips en trucjes ontvangen die je voor altijd zult onthouden tijdens het koken. Naast het bereiden van de gerechten zal je ook veel leren over hoe belangrijk het is om met verse ingrediënten te koken en hoeveel invloed dat kan hebben op de smaak. Je zult hieronder lezen dat best veel plekken slechts werken met biologische en seizoenproducten. Dus je zult zeker te weten komen wat voor heerlijke gerechten je kunt maken voor elk seizoen van het jaar. En natuurlijk wordt het allemaal nog een stuk gezelliger tijdens de workshop onder het genot van een wijntje!

1. Chocolaterie de Lelie

Voorstraat 10 – Delft
Vaak denk je bij een kookworkshop meteen aan een uitgebreide hartige maaltijd met veel stappen. Maar voor veel mensen is de laatste ‘stap’ oftewel het laatste gerecht, het meest interessant: het dessert. En wat mag eigenlijk nooit missen bij een dessert? Precies, chocolade! Bij Chocolaterie De Lelie kunnen alle zoetekauwen terecht om te experimenteren met overheerlijke huisgemaakte chocolade. Deze Chocolatier heeft de kans gekregen om hun eigen chocolade te ontwerpen in een chocolade laboratorium. Deze ‘Delfts Bruin’ chocola presenteren zij heden met veel trots en deze barst van smaak. Tijdens de workshop kun je voor verschillende activiteiten kiezen. Zo kun je traditioneel bonbons maken maar kun je ook iets ingewikkelders kiezen en aan de slag gaan met truffels en marsepeinrozen. Aan jou de keus! Elke workshop heeft een verschillende tijdsduur en groepsgrootte maar je zult overal genoeg te proeven krijgen ;). De Lelie staat trouwens al jaren aan de top van Beste Nederlandse chocolatiers, dus je bent hier zeker aan het goede adres!

Reserveer >

 

2. Let’s Cook Together

Koopmansstraat 5M – Rijswijk
Let’s Cook Together is een gezellig bedrijf gevestigd in Rijswijk (Den Haag) en wordt gerund door de twee broers, Freek en Henk Vermolen. Zoals de naam het al zegt organiseren zij kooklessen die je in je uppie of met gezelschap kunt uitvoeren, dus er is geen minimumaantal mensen nodig. Je betaalt 73 euro per persoon en daarmee kun je onbeperkt drinken tijdens de workshop en je kunt natuurlijk mee doen aan een heerlijke kookles die ca 3,5 a 4 uur zal duren. Heb je kinderen tussen de 8 en 12? Dan mogen die voor de helft van de prijs mee! (1 kind per volwassene). De cuisines die aan bod komen bij Let’s Cook Together variëren erg veel. Zo gaat het van sushi, Thais en Indonesisch naar Frans, Spaans en Italiaans. Naast deze klassiekers kun je ook kiezen voor iets originelers zoals Scandinavisch, biologisch of zelfs koken met bier! Behalve kookworkshops combineren zij koken ook met kunst of sport maar neem vooral een kijkje op hun website voor meer inspiratie.

Reserveer >

 

3. What’s Cookin’

Sweilandpolder 12 – Warmond
Puur koken met verse producten, daar draait het allemaal om bij What’s Cookin’. De drie kernwoorden die steeds terugkomen in de pure keuken zijn: Eerlijk, Vers en Gezond. Door eerlijke ingrediënten te kiezen zorgen we beter voor onze planeet. Daarom staan biologische en seizoengroente voorop. Door de bereiding en de ingrediënten zo vers mogelijk te houden zal de smaakkwaliteit sterk groeien. ‘Gezond’ is een combinatie van de hiervoor benoemde kenwoorden. Door biologische producten te kiezen uit het Groene Hart zal het eten minder pesticiden, geur-, kleur-, en smaakstoffen etc. bevatten. En door het daarna op de juiste manier te bereiden worden alle mineralen en vitamines beter behouden. Over het algemeen staat vegetarisch koken hoog op het lijstje. Maar voor de non vegetariërs kun je kiezen voor een vis of vlees menu. Naast het koken in een traditionele keuken kun je ook heerlijk buiten koken op een locatie aan het water! What’s Cookin’ werkt op drie locaties; in Leiden, Amsterdam en natuurlijk hier in Zuid-Holland in Warmond.

Reserveer >

 

4. Patissiers

Jan Tinbergenstraat 27c – Reeuwijk
Bij de Patissiers Femke en Sander zal je een middagje heerlijk verwend worden door de ontelbare bonbons, taarten en borrelhapjes die ze hier elke dag vers bereiden. Het maken van bonbons is iets wat elke chocoladeliefhebber wel eens moet doen. Tijdens een bonbonworkshop zal je worden ontvangen met een warme drank en uiteraard bonbons uit de patisserie. Je zult wat achtergrondinformatie ontvangen over de chocolade en het bereidingsproces om vervolgens zelfs aan de slag te gaan. Zo leer je eerst hoe je de chocolade kunt temperen en daarna kun je de bonbon afmaken door de vulling toe te voegen. Deze vulling kun je zelf creëren met talloze ingrediënten die je daar kunt vinden. Denk aan noten, vruchten, kruiden en likeuren hmmm. Naast bonbons kun je natuurlijk ook een andere workshop kiezen, zoals de Patisserie XL Workshop, High Tea, (Bruids) taart en seizoenlessen.

Reserveer >

 

5. Salsa Verde

Delfgauwseweg 67 – Delft
Bij Salsa Verde laten zij zich dagelijks inspireren door diverse groentes en de mediterrane keuken die zij een heerlijke twist geven met behulp van een grote bos verse kruiden. Het eten ziet er altijd uit als een feestje op een bord, boordevol smaak en barstend van kleur. Al deze creaties worden klaargemaakt met behulp van verse seizoengroenten uit de tuin van de Groenteboerin, kruiden en noten van de Marokkaanse winkel en olie van zelf geplukte olijven uit de Abruzzen. Verder proberen zij hun steentje bij te dragen aan duurzaam koken door zoveel mogelijke biologische en lokale producten aan te schaffen. Tijdens de workshop zal je hier ook veel over te weten komen. Tijdens de workshop geven zij jou zoveel mogelijk de vrijheid om zelf iets te creëren met jouw favoriete smaken en ingrediënten. Je mag zelf een thema kiezen voor het koken en Salsa Verde zal zoveel mogelijk met je meedenken en helpen waar het nodig is.

Reserveer >

 

6. De Kookschuur

Bovendijk 65 – Kwintsheul
Al sinds april 2004 wordt er van allerlei lekkers gekookt in De Kookschuur. Wat begon als een klein bedrijf groeide al snel uit naar wat het vandaag is. Een plek waar vrienden en familie samenkomen om een avondje te experimenteren en te koken. Het leuke is dat je je bij de Kookschuur niet per se aan een thema hoeft te houden, je mag namelijk jouw eigen thema kiezen! Dus ben je dol op tomaten en wil je alleen maar recepten maken met tomaten? Prima! Of wil je liever zoveel mogelijk proeven dan kan dat natuurlijk ook, aan jou de keus.

Reserveer >

 

7. Betty Blue

Lange Dwarsstraat 22 – Gouda
Kom eens langs bij het gezellige kookatelier van Betty Blue! Vanaf 8 personen kun jij hier deelnemen aan een reeks verschillende workshops. Naast de traditionele workshops kun je hier ook meedoen aan een paar actievere versies. Zo ga je bij workshop ‘Het Groene Hart in de Keuken’ op stap met een palingvisser op de Reeuwijkse plassen. Vervolgens zal een boerenzoon je door de moestuin leiden en verse ingrediënten opdienen, ook zal een slager een half varken uitbenen. Een hele show dus! Of neem een kijkje bij ‘De Vakmannen van Gouda’, waar je een bezoek brengt aan hun winkels vol etenswaren samen met de chef. Hier doen jullie samen boodschappen die jij vervolgens gaat omtoveren in een heerlijk 4 gangen diner.

Reserveer >

 

8. Pasta Italian Workshops

Schuttevaerweg 22 – Rotterdam
Pasta, een redder in nood voor als het eten in huis op is of als je uitgeput thuiskomt van je werk. Veel mensen zien het als een makkelijk en snel diner. Maar in de echte keuken trekt de chef niet een zak pasta open die hij bij de Albert Heijn heeft gekocht. Het proces van echte Italiaanse pasta begint bij het maken van het deeg dat later met de hand wordt uitgedraaid en gedroogd. Bij Pasta Italian Workshops leren ze jou precies dit proces. Ook kun je je eigen pizza maken, maar één ding is zeker, aan het einde van deze avond weet jij hoe je je eigen Italiaanse pasta kunt maken.

Reserveer >